Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença la construcció d'un nou parc a l'antiga bòbila Saltó El FEIL subvenciona els 2 milions d’euros que costen les obres. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comença la construcció d'un nou parc a l'antiga bòbila Saltó

El FEIL subvenciona els 2 milions d’euros que costen les obres.
El nou parc que es construirà als terrenys de l’antiga Bòbila Saltó és el projecte que compta amb un major finançament dels 31 subvencionats pel Pla Zapatero a Rubí, amb un pressupost d’adjudicació de 2.002.000 euros. Aquest solar està delimitat: al nord, pel carrer de Sant Fe; a l’oest, pel carrer del general Castaños; al sud, per la façana posterior de les vivendes del carrer de Les Basses.

Aquesta setmana s'han iniciat el treballs de construcció del parc. L’empresa que farà les obres és ROGASA i les obres hauran d’estar finalitzades al desembre d’aquest any.

El parc de la Bòbila Saltó tindrà 8000 m2 amb un desnivell màxim de 8 metres entre el nivell més alt i el més baix. És aquesta pendent, que actualment té el terreny, la que ha condicionat el disseny del nou parc.

El projecte contempla la creació de 3 plataformes relacionades entre elles per un sistema d’escales i rampes-escala amb pendents inferiors al 2 %.

A la plataforma inferior, a l’alçada del carrer General Castaños, hi haurà la part més enjardinada, amb camins i espais d’estada on es combinen peces de sauló, parterres, i paviment. També és l’espai destinat a la plantació d’arbrat. S’ha previst la creació de sistemes de reg per microaspersió i degoteig.
La plataforma intermèdia és un espai de transició que funcionarà com a balcó del nivell inferior del parc. Donarà accés al carrer d’Eivissa a partir d’una mitja rampa i un pla inclinat.

La plataforma superior se situa a l’alçada del carrer de Santa Fe i integra aquesta via dins la urbanització del parc eliminant les voreres, fet que afavorirà que la velocitat del trànsit disminueixi. És l’espai més propici per fer activitats públiques, per això, la superfície es cobrirà amb paviment mixt i de formigó.

L’alcaldessa, Carme García, ha explicat en roda de premsa que l’Ajuntament tenia previst fer la plaça l’any 2010 “i anàvem molts justos per posar en funcionament l’escola bressol l’any 2011. Depeníem del finançament. El Pla Zapatero ha solucionat aquest tema i hem pogut avançar el
projecte començant aquest any per la plaça”.

A banda de la urbanització i enjardinament de les superfícies, les obres preveuen l’actualització dels serveis existents a la zona (aigua, llum, telèfon i clavegueram), així com la col•locació de mobiliari urbà.

Mentre durin les obres, es tallarà al trànsit el carrer de Santa Fe, en el tram comprès entre els carrers d’Eivissa i de General Castaños, ja que el projecte preveu integrar aquest tram a la futura zona verda com a zona de vianants. El carrer de General Castaños, entre els carrers de Sant Jordi i de Santa Fe, es converteix en únic sentit de circulació; així com en el carrer de Santa Fe, entre els carrers de General Castaños i de Sabadell. També s’amplia la vorera del carrer d’Eivissa, per aquest motiu, s’elimina l’estacionament en aquest carrer mentre es duen a terme les obres.

Altres projectes de zones verdes

Per altra banda, ja s’han iniciat les obres de rehabilitació del parc Ca n’Alzamora, situat al carrer Antoni Sedó. L’actuació va a càrrec de l’empresa Obres i serveis Roig S.A, amb un pressupost de 437.000 euros. Aquestes consisteixen en diverses actuacions per tal de millorar aquest espai que actualment es troba deteriorat: solucionar la recollida i canalització de les aigües pluvials, la pavimentació de vials interiors, definir les plantacions i el reg del parc. També s’habilitarà una zona de jocs infantils i s’instal•laran bancs. Aquesta actuació tindrà una durada aproximada de 3 mesos.

Lligat a aquest projecte hi ha l’enderrocament de les naus de l’antiga fàbrica de Can Sedó, que anirà a càrrec de l’empresa Proyectos y Excavaciones Rubí S.L., amb un pressupost de 110.000 euros. El termini previst de les obres és d’un mes.

Un altre projecte en marxa és la zona verda pròxima a l’escola bressol “La Lluna” ubicada a l’avinguda de les Olimpíades. Es tracta d’uns terrenys posteriors a l’escola que s’urbanitzaran com a zona verda i de jocs infantils. Amb la intervenció se solucionarà els problemes de drenatge de l’aigua de pluja que provoca l’erosió i l’arrossegament de terres en els patis de l’escola i del seu voltant. Es projecten diferents plataformes i murs de contenció, camions interiors per a vianants, canalització soterrada i superficial d’aigües, paviments, enjardinament dels parterres i talussos, arbrat, mobiliari urbà, enllumenat públic i jocs infantils.

Les obres tenen un pressupost de 318.500 euros i aniran a càrrec de l’empesa Aquacia Obras s. XXI. La durada prevista de les obres és de 5 mesos.

Amb l’inici de les obres del parc de la Bòbila Saltó, els 31 projectes finançats pel FEIL ja estan en marxa. L’alcaldessa ha manifestat “satisfacció perquè totes les obres estan començades” i ha recordat que són 770 les persones que treballaran en aquestes obres. “Han passat un centenar de persones per l’IMPES i una cinquantena de rubinencs que estaven aturats ja tenen contracte i estan treballant”, ha apuntat. A més, l’alcaldessa ha informat que les empreses adjudicatàries de les obres que no són de la ciutat, s’han compromès a subcontractar empreses de Rubí.

Amb la posada en marxa de totes les obres i amb la perspectiva que després de l’estiu es posin en marxa altres projectes que previstos a les inversions municipals per aquest any, Carme García ha explicat que té previst fer trobades amb veïns a diferents barris de la ciutat a partir del mes de maig per explicar totes les actuacions que s’estan fent al municipi.

L’alcaldessa ha avançat que l’Ajuntament de Rubí ja es prepara per poder donar resposta a un hipotètic segon FEIL “amb una altra forma de treballar i afavorint que més empreses locals puguin accedir als projectes que s’aprovin”. García ha afegit que “mai contentarem a tothom perquè sempre hi haurà empreses que es quedin fora però creiem que l’aposta del govern estatal per l’obra pública local és un recolzament important”.
Per l’alcaldessa “l’obra pública és la que pot tirar en aquests moments de l’economia tot i que no és la solució del futur econòmic del país que cal repensar. Basar l’economia en el totxo i el sol és una planificació econòmica del país que va néixer en època franquista i que ara ja és una via esgotada”.