Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i l’Obra Social d’Unnim Caixa signen un acord de cessió de l’Aula Cultural de Rubí per programar exposicions La primera mostra s’inaugura aquest mateix dijous a les 19.30 h. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament i l’Obra Social d’Unnim Caixa signen un acord de cessió de l’Aula Cultural de Rubí per programar exposicions

La primera mostra s’inaugura aquest mateix dijous a les 19.30 h.
L’Ajuntament de Rubí i Unnim Caixa han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual l’obra social cedeix, sense cap cost pel consistori, l’Aula Cultural de Rubí, fins ara gestionada per la mateixa entitat, durant cinc anys per tal que sigui l’Ajuntament qui gestioni l’activitat cultural de l'espai. Mitjançant aquest conveni, l’Ajuntament de Rubí continuarà amb la línia de programació que l’equipament ha estat desenvolupant durant els darrers anys promovent la cultura local.

De fet, la primera de les exposicions que inicia aquesta col·laboració a la Sala d’Art Aula Cultural és “Mirades. Cementiri de Poblenou” del fotògraf rubinenc Joan Baillès que s’inaugura aquest dijous 15 de març, a les 19.30 h.
El treball fotogràfic de Joan Baillès ens apropa a l’art dels cementiris, espais públics singulars, on es pot trobar molts element d’art funerari que reflecteixen, alhora, l’evolució històrica dels llocs als quals pertanyen. El cementiri de Poblenou, en aquest cas, aplega molta història al voltant dels seus passadissos: des dels seus inicis al segle XVIII ha evolucionat en paral·lel als esdeveniments de la ciutat de Barcelona, i en el seu recorregut hi podem trobar magnífiques obres artístiques de destacats arquitectes i escultors dels darrers dos segles, que han anat deixant la seva petjada en aquest museu a l’aire lliure. La selecció de fotografies que es presenten a la Sala d’Art Aula Cultural endinsen al visitant en el fascinant món silenciós dels cementiri i el seu art, a través de la mirada particular del fotògraf Joan Baillès.

32 anys d’història a la ciutat

L’Aula Cultural de Rubí es va inaugurar l’any 1980, a la planta baixa d’un bloc de pisos que va construir Caixa Terrassa, amb la intenció de donar suport a la difusió de la cultura local de la ciutat. Al llarg d’aquests 32 anys d’història, la sala ha estat un aparador dels artistes locals, les entitats i les associacions culturals, com per exemple el Grup fotogràfic “El Gra” o l’Associació d’artistes i pagesos Sant Galderic.

Durant aquest temps, unes 775.000 persones han gaudit de les seves activitats, entre les que destaca la mostra pessebrística “Diorames de pessebres”, a càrrec de l’Associació de Pessebristes de Rubí, que forma part de la programació de Nadal de l’Aula Cultural des del seu primer any d’existència.

Seguint la demanda del ciutadans de Rubí, s’hi ha programat exposicions de tot tipus: art, fotografia, història, etc. Sempre donant protagonisme als artistes i associacions locals. Només l’any 2011, es van programar un total de 10 exposicions i 3 conferències, amb un total de més de 21.000 visitants.

Una programació local i de qualitat

L’Ajuntament de Rubí, que ja ha col·laborat en diverses ocasions en les activitats de l’Aula Cultural durant els darrers anys, té previst de continuar la línia de programació de l’equipament: promoció de la cultura local a través de les exposicions i punt de trobada de les entitats de la ciutat.
En aquest sentit, es traslladarà a l’Aula la programació de la Sala d’Exposicions Antiga Estació on ara s’ha ubicat la Botiga de Rubí. La voluntat de l’Ajuntament és que la tradició expositiva de l’Aula cultural formi part del Projecte expositiu de ciutat i que la continuïtat d’aquest estigui garantida durant els pròxims anys.