Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat es compromet a estudiar la reubicació de l’IES J.V. Foix L’alcaldessa i el conseller Maragall signen un acord que també preveu la posada en marxa de l’escola oficial d’idiomes a partir del curs 2011-2012. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Generalitat es compromet a estudiar la reubicació de l’IES J.V. Foix

L’alcaldessa i el conseller Maragall signen un acord que també preveu la posada en marxa de l’escola oficial d’idiomes a partir del curs 2011-2012.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, i el conseller d’Educació, Ernest Maragall, han signat un document que els compromet a col·laborar durant els propers quatre anys. A part de la voluntat de cooperació d’ambdues institucions, el protocol inclou tres línies estratègiques: d’una banda un llistat d’actuacions concretes com l’estudi de la nova ubicació de l’institut J.V. Foix o la construcció d’una escola oficial d’idiomes a Rubí; d’altra la planificació educativa mirant al futur i, finalment, les accions per buscar l’excel·lència educativa, per aconseguir una major equitat i un creixement de l’èxit escolar.

García i Maragall han concretat, mitjançant aquest document, els plans d’actuacions fins el 2014 tenint en compte la recuperació de la natalitat en els darrers anys i la planificació dels equipaments educatius futurs que necessita la ciutat.

L’alcaldessa ha advertit que el document signat “posa sobre paper la col·laboració amb què el Departament d’Educació i l’Ajuntament treballen des de fa temps”. Una afirmació que ha corroborat el conseller Maragall, afirmant que “el conveni no és cap improvisació, sinó que consolida peces de col·laboració anteriors”.

Pel que fa a les accions concretes, el protocol inclou la construcció de l’Institut 25 de Setembre que juntament amb l’actual escola formarà un complex seguint el nou model institut-escola que permet a l’alumne rebre tota la formació sense necessitat de canviar de centre fins als 16 anys. El nou edifici estarà operatiu al setembre de 2012. Pel que fa a l’educació primària, es preveu la construcció de la nova escola del carrer Mallorca, que el pròxim curs començarà a funcionar de forma provisional amb mòduls que s’estan col·locant en aquests moments. Està previst que l’edifici definitiu es pugui inaugurar al setembre de 2011. Aquestes obres van lligades a l’enderroc i la nova construcció de l’escola Pau Casals, que s’ha posposat fins al curs 2011-2012.

Com a novetats, el document compromet als signants a estudiar la reubicació de l’Institut J.V. Foix amb l’objectiu de traslladar-ho a una zona urbana. Carmen García ha reconegut que fa temps que es parla d’aquest trasllat, però que fins ara “no hi havia espais segurs i la prioritat era la primària”. La novetat és el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). “Amb el POUM s’ha fet la reserva d’espais per a equipaments educatius i serà més fàcil”. L’edifici que quedaria buit es podria utilitzar com a centre de formació professional integral.

D’altra banda, el protocol contempla la construcció d’una escola oficial d’idiomes a la ciutat. Amb l’objectiu que entri en funcionament el curs 2011-2012, com a mínim amb l’ensenyament de l’anglès, el centre podria començar a funcionar a les instal·lacions de l’Institut Duc de Montblanc mentre no es construeix un nou edifici.

La segona línia estratègica que recull el protocol és la planificació educativa. En aquest sentit la ciutat té com a prioritat “convertir-se en un referent nacional en l’oferta formativa i de titulacions tècniques, reforçant especialment els cicles superiors de formació professional com a via alternativa a la Universitat”, segons el text del document. En aquesta línia s’apunta la necessitat de planificar la futura oferta formativa existent a la zona sud de la ciutat després del creixement demogràfic que ha experimentat, així la construcció de nous centres. També s’incideix en la planificació futura de l’ensenyament postobligatori (sobretot de la formació professional) “fixant l’atenció en els àmbits del medi ambient, la sostenibilitat i les energies alternatives”, segons ha declarat l’alcaldessa.

El conseller ha assenyalat que pel curs 2010-2011 augmentarà l’oferta de cicles de formació professional. Així, s’obrirà un nou grup al cicle formatiu de grau mitjà d’Atenció sociosanitària i un altre al cicle de grau superior d’Integració Social, ambdós impartits a l’IES La Serreta. L’oferta del cicle superior de Sistemes microinformàtics i xarxes que es fa a l’IES L’Estatut també creixerà.

La tercera línia general del protocol és la consecució de l’excel·lència educativa. Per aconseguir aquest objectiu es pararà atenció a la distribució equitativa de l’alumnat, per garantir la qualitat de l’educació. Així mateix, el departament es compromet a donar suport als projectes impulsats pels centres, de la mateixa manera que contempla la posada en marxa d’iniciatives per millorar el rendiment escolar dels alumnes. No es perd de vista, tampoc, l’educació permanent més enllà de l’ensenyament reglat, l’atenció especial a l’orientació escolar i el treball amb les famílies per implicar-les en el procés educatiu.