Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una delegació d’empresaris de Rubí visita l’R+D del campus de la UPC a Terrassa La visita ha estat la primera acció conjunta organitzada per la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una delegació d’empresaris de Rubí visita l’R+D del campus de la UPC a Terrassa

La visita ha estat la primera acció conjunta organitzada per la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de Rubí.
Una delegació d’empresaris de Rubí ha visitat recentment el campus de la UPC a Terrassa per conèixer en primera persona una mostra de la seva activitat d’R+D orientada a les empreses.

La visita ha estat concertada a través de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí. El sotsdelegat del Rector de la UPC per a la recerca a Terrassa, Santi Royo, ha estat l’encarregat de rebre els empresaris, a qui ha explicat amb detall els actius d’innovació tecnològica, recerca i desenvolupament del campus egarenc que s’orienten a la indústria.

Visita a peu de taller
A més, els empresaris han pogut conèixer a peu de taller i de laboratori com treballen dos grups de recerca, els seu projectes, la seva organització i quines són les vies per arribar a concertar projectes conjunts d’R+D universitat-empresa.

La delegació d’empresaris ha estat composada per Jordi Arch, secretari de l’Associació Polígon La Llana; Dionís Rovira, administrador del Polígon Can Jardí, Can Rosés, Can Pi de Vilaroc Q1, Q3 i Cova Solera; Sergi Busquets, vicepresident de CECOT-Rubí; Miguel Asensio, director d’I+D de Fàbrica Electrònica Josa SA – BJC; i Miguel Segura, tècnic de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE).

Els grups de recerca que han visitat el campus de la UPC a Terrassa han estat LABSON i MCIA, que pertanyen a la Xarxa TECNIO, l’entitat de la Generalitat de Catalunya que aplega els grups de recerca d’excel·lència que orienten la seva activitat a la indústria. Terrassa és, de fet, la segona ciutat catalana amb més grups d’aquesta xarxa, només per darrera de Barcelona. El seu campus de la Politècnica aplega el 50% dels grups de la UPC que en formen part.

LABSON és un grup de recerca de referència que treballa tant amb PIMES com amb grans empreses i que ha portat a terme grans projectes europeus en l’àmbit de la hidràulica. Per la seva banda, MCIA és un grup de recerca de referència en l’àmbit dels accionaments electrònics, de l’electrònica de potència i dels sistemes de previsió de fallades en tota mena de components industrials. Treballa igualment per a PIMES i grans empreses.

L’R+D del campus de la UPC a Terrassa
Al campus de la UPC de Terrassa, que l’any passat va guanyar l’etiqueta de “Campus d’Excel·lència Internacional” amb el projecte Campus de l’Energia, es desenvolupa una important activitat de recerca i de transferència d’innovació tecnològica a les empreses. Els seus actius li permeten oferir una àmplia oferta de serveis de valor afegit relacionats amb la recerca i la innovació, especialment orientats a la indústria.

Al campus de la UPC de Terrassa actualment hi ha un total de 37 grups de recerca orientats majoritàriament al sector industrial, 14 empreses spin-off, 10 grups de la xarxa TECNIO i 400 investigadors. Aquesta activitat genera un volum de 17 milions d’euros de facturació entre projectes de recerca i ingressos de les empreses spin-off. Destaca el 15% de creixement anual en recerca en els darrers 10 anys, on el 65% de la recerca es realitza amb empreses. El campus ofereix 22 titulacions de primer i segon cicles, 5 de les quals són titulacions exclusives a Catalunya, 4 màsters oficials europeus. Al campus hi estudien 5.500 alumnes repartits en 5 escoles.

El campus de la UPC de Terrassa porta a terme activitats de recerca puntera en la majoria de les àrees de la ciència i la tecnologia emergents del segle XXI: l’electrònica, l’aeronàutica, l’automàtica, la fotònica, les nanotecnologies i les biotecnologies, les energies alternatives o la modelització. La investigació es desenvolupa físicament en espais molt propers, on treballen els diferents grups d’una manera dinàmica i transversal i amb un gran potencial de creixement.