Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unes 1.500 persones participen a la cercavila de cloenda de la Diada de Sant Jordi 2009 Al llarg de tot el dia, la plaça de Catalunya, punt neuràlgic de la festa un any més, va estar plena de gent. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Unes 1.500 persones participen a la cercavila de cloenda de la Diada de Sant Jordi 2009

Al llarg de tot el dia, la plaça de Catalunya, punt neuràlgic de la festa un any més, va estar plena de gent.
Al voltant de 1.500 persones van participar a l’acte de tancament de la Diada de Sant Jordi 2009 que, per primer cop, organitzava una cercavila amb la participació dels membres de la Taula de Cultura Popular i Tradicional. Així, el públic va poder gaudir de l’actuació dels gegants de la Colla de Geganters de Rubí i la del Teresa Altet a la plaça de Catalunya; de l’audició i ballada de sardanes organitzades per Foment de la Sardana i l’Escola de Sardanes Flor de Neu; del castell que va aixecar els Castellers de Rubí; i de la cercavila de foc dels Diables de Rubí i els de la Riera, que va tancar l’activitat a les 21 hores.

A més, també a la tarda, al voltant d’una cinquantena de nens i nenes van escoltar la sessió d’Hora del conte especial que, amb il•lustracions de Gemma Escoda i narrat per Ana Belén Jarillo, els van explicar la llegenda de Sant Jordi.


Signatura de llibres, al carrer

Una de les novetats d’aquest any ha estat el trasllat de l’acte de signatures de llibres a la parada que la Botiga de Rubí – Oficina de Turisme instal•la a la plaça de Catalunya, on al llarg del dia es van succeir la signatura de llibres per part d’autors locals. Aquesta activitat, recuperada novament per la ciutat, vol fomentar la difusió de les publicacions locals i aproximar els seus autors/es a la resta de la ciutadania. Així mateix, a la parada es podien trobar moltes de les publicacions de què disposa La Botiga de Rubí, així com el punt de llibre, amb un relleu de la façana de la Casa Imbert a la plaça Pearson, que es va repartir a tots aquells que s’apropaven, un element que podria convertir-se en un nou producte de La Botiga.

Una altra de les novetats va ser l’activitat que proposava als ciutadans escriure una història, en què es convidava a la ciutadania a escriure la continuació de la frase “Vet aquí una vegada un noi que es deia Rivo Rubeo i vivia a la ciutat de Rubí...”, una proposta que va atreure força gent a escriure la seva història entre Sant Jordi i la nostra ciutat.