Acord de Ple (1 d'octubre 2015)
El Ple de l’Ajuntament, celebrat en sessió ordinària l’1 d’octubre de 2015, adoptà entre altres el següent acord:
La conservació de molts dels equipaments infantils a la nostra ciutat no és l’adequada i molts presenten mancances o un estat de degradació important. En els últims anys l'administració ha anat realitzant una substitució gradual d'algunes de les peces dels equipaments, però aquesta tasca de substitució i manteniment ha estat sovint insuficient.
D’altra banda, no existeix a Rubí una oferta suficient d'equipaments per a persones amb diversitat funcional, ja que molts d’ells presenten barreres arquitectòniques que en limiten l’accés o bé no compten amb una senyalització adaptada (Braille, pictogrames) a necessitats especifiques per aquest col·lectiu. Aquests equipaments també manquen de peces accessibles per a persones amb diversitat funcional. Tot plegat suposa un greuge comparatiu amb la resta de la població i, el més greu, condiciona la integració dels infants amb diversitat funcional, excloent-los d’un importantíssim escenari de socialització com són els parcs infantils.
És important que les ciutats estiguin dotades d’espais accessibles a les necessitats específiques de tota la població. Les adequacions permeten l'accés però també la visualització de la diversitat funcional per part de la ciutadania en general, facilitant l'acceptació i integració social de persones d’aquest col·lectiu. Aquest aspecte és especialment important durant la infància.
Entenem que des de l'administració local cal vetllar per la cohesió ciutadana i per la integració d'aquells col·lectius que, per les seves característiques específiques, puguin trobar-se en risc d'exclusió o estigmatització.
Per tot això, es proposa al Ple l’adopció del següent acord:
Primer.- Realitzar un catàleg dels diferents equipaments infantils municipals, en el que s’inclogui la revisió del seu estat de conservació i la necessitat o no d'ampliació.
Segon.- Estudiar la conveniència i la viabilitat de construcció de nous equipaments infantils a la ciutat.
Tercer.- Realitzar la reposició de peces defectuoses o en mal estat per peces accessibles o adaptades a necessitats especifiques.
Quart.- Estudiar l‘eliminació de barreres arquitectòniques que puguin dificultar o impedir l'accés als equipaments municipals.
Cinquè.- Que en la construcció d'equipaments infantils nous aquests es dotin sempre de peces accessibles o adaptades.
Sisè.- Realitzar una reserva econòmica en els pressupostos del 2016 per dur a terme les accions anteriorment exposades.
Rubí, 1 d’octubre de 2015