International City Color Network
Rubí va voler conèixer de primera mà el projecte Vigo Cidade de Cor (Vigo Ciutat de Color) que, des del 2015, promou la transformació de l’espai públic del municipi gallec mitjançant intervencions artístiques a parets mitgeres. Actualment, són més de 50 obres d'art urbà les que donen color a la ciutat.
L'experiència de la ciutat gallega va animar Rubí a proposar la creació d'una Xarxa Internacional de Ciutats de Color, liderada per Vigo, on tinguin cabuda tots aquells municipis que destaquen pel seu color social, cultural, industrial i de xarxes, a través de la cooperació competitiva i l’intercanvi de coneixements en diverses matèries. La proposta beu de l’experiència acumulada per Rubí amb el projecte Street Art, impulsat al mandat anterior pels serveis de Joventut i Cultura a través de la Taula d’oci i cultura juvenil. L’objectiu d’aquesta iniciativa és canviar la fisonomia de la ciutat mitjançant intervencions artístiques de qualitat, facilitant als artistes tot un seguit de parets de titularitat municipal i/o privada per desenvolupar els seus projectes. En el marc de l’Street Art, s’han celebrat ja quatre edicions del festival Full Colors i s’han impulsat murals en altres punts de la ciutat, com el barri del Vint-i-cinc de Setembre.
La relació de Rubí amb l’art urbà, però, arrela molt més enrere. Prova d’això són les sis edicions del festival de grafiti i cultura urbana Mixing Colors, que va començar a celebrar-se el 2006 de la mà de la regidoria de Joventut i amb la complicitat i col·laboració de l’entitat Petados Crew. Fruit d’aquella iniciativa, que es va organitzar per últim cop el 2010 i per la qual van passar més d’un centenar d’artistes d’arreu de Catalunya, encara es poden admirar diverses obres als murs de la C-1413.