Altres regulacions
En aquest apartat trobaràs les principals normatives en matèria de comerç pel que fa a qüestions com:
Consum
- Llei 22/2010, de 20 de juliol, del codi de consum de Catalunya
- Decret 121/2013, de 26 de febrer, pel qual es regulen els fulls oficials de queixa, reclamació i denúncia en les relacions de consum
- Fulls de reclamació/denúncia
- Cartell informatiu fulls reclamació denúncia
Equipaments comercials
- Decret llei 1/2009, de 22 de desembre, d’ordenació dels equipaments comercials.
- Decret 378/2006, de 10 d’octubre, pel qual es desplega la Llei 18/2005, de 27 de desembre, d’equipaments comercials (aquesta llei està derogada pel DL 1/2009, però el decret continua vigent).
Altra normativa relacionada amb els equipaments comercials
- Llei 16/2015, del 21 de juliol, de simplificació de l'activitat administrativa de l'Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d'impuls de l'activitat econòmica
- Llei 3/2012, del 22 de febrer, de modificació del text refós de la Llei d'urbanisme, aprovat pel Decret legislatiu 1/2010, del 3 d'agost
- Decret legislatiu 1/2010, de 3 d'agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'urbanisme
- Decret 305/2006, de 18 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de la llei d'urbanisme - TEXT CONSOLIDAT
- Llei 9/2003, de 13 de juny, de la mobilitat
- Decret 344/2006, de 19 de setembre, de regulació dels estudis d'avaluació de la mobilitat generada
Marxants
- Decret 162/2015, de 14 de juliol, de venda no sedentària en mercats de marxants
- Reglament del mercat de venda no sedentària a Rubí
- Taxa per la utilització privativa o aprofitament especial del domini públic municipal
Regulació específica de la venda de pa
El comerç al detall de pa i derivats té una regulació específica des del punt de vista d'ordenació comercial, a més de la corresponent normativa tecnicosanitària. Es fa distinció entre els establiments dedicats essencialment a la venda de pa i altres establiments, que d'acord amb la normativa tecnicosanitària poden compatibilitzar aquesta activitat amb la venda de pa. Es consideren establiments essencialment dedicats a la venda de pa -establiments especialitzats- els que destinin a la venda de pa i derivats una superfície neta de venda de 30 m2, com a mínim, i això representi un 60%, també com a mínim, del total de la superfície neta de venda de l'establiment. L'horari d'obertura dels establiments dedicats a la venda de pa és lliure.
Activitats firals
La Llei 18/2017, de l’1 d’agost, de comerç, serveis i fires (DOGC núm. 7426, de 3 d’agost de 2017) estableix en el seu Títol V relatiu a les “Activitats Firals” la definició, els conceptes, la classificació, formats possibles i el corresponent règim d’intervenció administrativa, entre altres.