Setmana de la Mediació 2024
La Setmana de la Mediació* ofereix activitats per a totes les edats per promoure espais de reflexió, diàleg i intercanvi d’opinions sobre la convivència i la resolució pacífica dels conflictes, des d’una mirada interseccional que entén el conflicte com a oportunitat. La programació també aproparà el Servei de Mediació als barris per donar a conèixer la feina dels mediadors/es de ben a prop.
El Servei de Mediació t'escolta...
Espai de diàleg i escolta per a tothom qui vulgui seure i compartir una estona amb els i les mediadores de la ciutat. Trobareu les carpes itinerants de 10 a 13 h a:
- 15 de gener: Plaça de Catalunya
- 16 de gener: Plaça d'Aragó
- 17 de gener: Avinguda de Castellbisbal
- 18 de gener: Plaça Miquel Casas Bell
- 19 de gener: Avinguda de Barcelona
Rubí al Dia - Ràdio Rubí
Dilluns 15 de gener, 11 h, 99.7 FM i www.radiorubi.cat
Entrevista a Ràdio Rubí sobre la gestió de conflictes, una agent cívica i una mediadora explicaran els aspectes clau davant d’un conflicte i com l’aborden en el dia a dia de la seva feina. És el tret de sortida a la programació d’activitats
Hora del conte: Gràcies. Història d’un veïnat
Dimarts 16 de gener, 18 h, Biblioteca Mestre Martí Tauler (carrer Aribau, 5)
El conte “Gràcies. Història d’un veïnat”, de Rocío Bonilla, fa reflexionar sobre la importància de no jutjar a l'altre abans d'haver-lo conegut, ens parla de les aparences que no sempre són certes i que podem transformar la por en amabilitat i confiança. Després del conte, es realitzarà una activitat artística amb els infants participants.
Per a infants a partir de 4 anys. Aforament limitat.
Taller de gestió emocional: “El conflicte des dels ulls de la gent gran”
Dimecres 17 de gener, 16.30 h, Servei de Mediació Ciutadana (carrer Maria Aurèlia Capmany 32-34, baixos)
A través de diferents dinàmiques participatives els i les participants podran reflexionar sobre la importància de la comunicació tenint en compte l’empatia, l’assertivitat i la comunicació no violenta. També es reflexionarà sobre la visió i la pròpia actitud i gestió emocional davant del conflicte.
Activitat adreçada a persones de més de 65 anys.
Ho organitza: Servei de Mediació amb la col·laboració del Consell de la Gent Gran.
Cinefòrum: “7 años” de Roger Gual
Dijous 18 de gener, 17 h, L'Ateneu Municipal (carrer Xile, 3)
Els quatre protagonistes d'aquest llargmetratge, que va aconseguir 16 candidatures als Goya el 2017, són joves que han aconseguit aixecar una multinacional però, per a això, van haver de desviar milions d'euros a un paradís fiscal. L'endemà saben que els detindran per aquest delicte. Però, i si només un assumeix tota la responsabilitat sobre el frau i deslliura de la condemna la resta?
Aquest és el dilema que planteja el film de Roger Gual, protagonitzat per Alex Brendemühl, Juana Acosta, Paco León, Juan Pablo Raba i Manuel Morón, apropant l'espectador al paper del mediador, que haurà de facilitar que les parts conciliïn els seus diferents interessos i perspectives i arribin a un acord en una sola nit, evidenciant les dificultats que ha d'assumir aquest professional de la resolució extrajudicial de conflictes i les àmplies habilitats amb què ha de comptar per dur a terme el seu treball de forma eficaç.
Després de la projecció de la pel·lícula, els i les assistents podran participar en un col·loqui sobre la pel·lícula, dinamitzat pels mediadors/es de la ciutat, aprofundint en els personatges i en la problemàtica d'aquesta matèria a través del cinema.
Teatrefòrum a l'espai públic: “Conflictes de convivència. I si parlem d’oportunitats?”
Dissabte 20 de gener, 11.30 h, plaça del Mercat
Representació d’escenes quotidianes de convivència i conflicte, teatralitzades per joves de l’INS Duc de Montblanc i l'INS L’Estatut. El públic podrà modificar les accions dels personatges i, per tant, canviar el transcurs dels esdeveniments i millorar els resultats obtinguts. Sessió conduïda i dinamitzada pel Servei de Mediació.
* Amb el suport de la Diputació de Barcelona