Recomanacions per a establiments del sector alimentari, restaurants i comerços que fan repartiment a domicili
En el marc de les mesures de contenció de la transmissió de la Covid-19, els establiments del sector alimentari oberts al públic o que fan repartiment a domicili han de:
- Seguir complint estrictament les normes generals de seguretat alimentària.
- Complir les normes específiques per a la prevenció de la transmissió de la Covid-19 que les autoritats competents vagin facilitant.
Aquestes normes específiques per a evitar la propagació de la Covid-19 requereixen que els operadors econòmics reforcin els programes de neteja i desinfecció que ja tenen instaurats, i apliquin mesures concretes per a l’atenció al públic i per a realitzar el repartiment a domicili d’aliments i menjars preparats.
En aquest sentit, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) ha emès una sèrie de recomanacions concretes que cal complir:
- Recomanacions per a establiments del sector alimentari amb servei directe al públic
- Recomanacions d'higiene per a empreses alimentàries
- Recomanacions de neteja i desinfecció d’instal·lacions en empreses alimentàries per a la prevenció de coronavirus
- Recomanacions per al repartiment a domicili d’aliments
També cal tenir en compte la Guía de buenas prácticas para los establecimientos del sector comercial elaborada pel Ministeri de Sanitat i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.