La Cambra de Comerç de Terrassa i IMANCorp Foundation cerquen start ups i pimes per desenvolupar un projecte de robòtica industrial en el sector del Facility Management
Fins al 31 de març, es poden presentar les sol·licituds per participar en el repte tecnològic. El projecte final podrà formar part de la cartera de serveis, com a nova solució tecnològica, per als clients de Grup IMAN
La Cambra de Comerç de Terrassa i IMANCorp Foundation cerquen pimes i start ups que puguin presentar un projecte de robòtica industrial innovador per al sector del Facility Management. Fins al 31 de març, les empreses interessades, i que compleixin els requisits, poden presentar la seva sol·licitud per participar en el desenvolupament d’aquest repte tecnològic. Aquesta iniciativa s’inscriu en el marc de col·laboració que mantenen les dues entitats amb el Digital Impulse Hub (DIH), que ofereix, entre altres accions, ajuts de fins a 30.000 euros per portar a terme proves de concepte en tecnologia avançada.
Les empreses - pimes i start ups - interessades a participar en aquest repte tecnològic hauran de tenir seu social a Catalunya, experiència en robòtica, visió artificial o loT. També hauran de garantir la capacitat d’abastar les fases de disseny i de llançament de prototips. Un cop revisades les sol·licituds, les pimes acceptades rebran les especificacions tècniques per iniciar el projecte, a molt trigar el dia 8 d’abril del 2024.
A partir d’aquest moment, s’obrirà fase per l’obtenció de subvencions per portar a terme la prova de concepte que impliqui el projecte per part de les start ups o pimes que ho requereixen. Aquesta fase comptarà amb l’acompanyament de la Cambra de Comerç de Terrassa per tal de fer efectiva l’obtenció de l’ajut de fins a 30.000 euros per desenvolupar el projecte. L’empresa podrà destinar els ajuts a elaborar un full de ruta i fer una prova de concepte de les tecnologies avançades del seu prototip.
El DIH està integrat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la UPC, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), el Parc Audiovisual de Catalunya, el Consorci Localret, els Ajuntaments de Terrassa, Rubí i Sant Cugat del Vallès, el Consell General de Cambres de Catalunya i les Cambres de Comerç de Terrassa i Barcelona.
Finalització de projectes i selecció
La data màxima per a la finalització dels projectes serà el 30 de novembre de 2024. De totes les propostes presentades, se seleccionaran aquelles que aportin el desenvolupament més adequat al mercat objectiu al qual s’adreça (fit to market). Les empreses triades podran rebre un acompanyament en el desenvolupament del seu producte mínim viable (PMV) i en el llançament comercial del robot amb la finalitat d’introduir-lo, com a nova solució tecnològica, en la cartera de serveis per clients de Grup IMAN.
Repte tecnològic
El repte al qual hauran de fer front les empreses seleccionades serà el desenvolupament de tecnologia avançada per un robot multitasking altament especialitzat. Les pimes i start ups que participin en la iniciativa hauran de ser capaces de projectar un robot autònom amb capacitat d’autoproveir-se, i amb les capacitats de neteja, detecció i alerta d’incendis, detecció d’elements discordants – com una finestra o una porta obertes -, i control de paràmetres com la qualitat de l’aire, fugues de gas, fums d’incendis i mesuraments lumínic, del nivell sorolls i temperatura.
IMAN Corp FOUNDATION
IMANCorp FOUNDATION és una fundació privada del GRUP IMAN, sense ànim de lucre, que té per finalitat contribuir al fet que la societat es desenvolupi en un entorn més tecnològic, més digital i més inclusiu. Amb aquest objectiu impulsa la innovació a través d'ajudes a emprenedors i emprenedores, fomenta la cultura de l'estudi i del treball, i aposta pel talent inclusiu a través dels programes de diversitat destinats a empreses.
Cambra de Comerç de Terrassa i DIH
La Cambra de Comerç de Terrassa lidera el DIH, que forma part, des de juliol de 2022, de la xarxa European Digital Innovation Hub. D’aquesta manera, es té accés a convocatòries restringides com és el cas del Programa de Suport als Hubs d'Innovació, que preveu ajuts fins a 30.000 euros per pime en espècies. Aquesta és una línia d’ajuts, inclosos en els Next Generation, que estarà vigent fins al setembre de 2025. Gràcies a aquests ajuts les pimes a les quals ofereix serveis el DIH es poden dur a terme de proves de concepte de tecnologies com el Big Data, la Intel·ligència artificial, el 5G o la impressió 3D, entre altres solucions avançades. Actualment, el DIH està fent l’acompanyament a una trentena d’empreses en processos de digitalització avançada.