Sortim al carrer
Un cartell creat per la il·lustradora rubinenca Yasmina Capó Reverdin ens convida enguany a convertir el carrer en espai de denúncia i alhora de celebració del feminisme.
Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte
Es va celebrar per primera vegada el 1911 i van participar-hi públicament més d’un milió de dones. Les principals reivindicacions van ser el dret a vot i a ocupar càrrecs públics, el dret a treballar i el final de la discriminació dins de l’àmbit laboral.
Avui dia totes les dones del món procedents de diferents cultures, amb diferents religions i que viuen situacions molt diverses, tant a nivell econòmic com polític i social, s’uneixen per celebrar aquest dia i exigir que se’ls respectin els drets i es reconegui la lluita contra la subordinació i la discriminació que continuen patint a la majoria de les esferes de la vida quotidiana pel fet de ser dones.
Nacions Unides va proclamar el 1975 com a Any Internacional de la Dona. Amb motiu d’aquesta celebració, Nacions Unides va començar a considerar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona. El 16 de desembre de 1977, l’Assemblea General va convidar tots els estats membres per què proclamessin, d’acord amb les seves tradicions històriques i costums nacionals, un dia de l’any com a Dia de les Nacions Unides pels Drets de la Dona i la Pau Internacional. La resolució 32/142 demanava als estats que continuessin ajudant a crear condicions favorables per a l’eliminació de la discriminació de les dones i per a la seva participació plena en el procés de desenvolupament social. L’Any Internacional de la Dona, el 1975, obria les portes del Decenni de les Nacions Unides per a la Dona (1976-1985), proclamat per l’Assemblea General de l’ONU.
Un cartell creat per la il·lustradora rubinenca Yasmina Capó Reverdin ens convida enguany a convertir el carrer en espai de denúncia i alhora de celebració del feminisme.
Durant tot el mes de març s'han organitzat diverses activitats per reivindicar els drets de les dones, de forma global i en tots els àmbits.
Espai de reflexió i coneixement compartit al voltant del feminisme per fer més visibles les veus i les pràctiques feministes i promoure el pensament crític.
Si necessites suport formatiu o acompanyament amb perspectiva de gènere, posa't en contacte amb el Servei d'Igualtat.