Escoles Verdes de Rubí
També busca promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn i afavorir l'intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius.
Actualment el municipi compta amb un total de 10 centres adherits al programa Escoles Verdes que gestiona la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Ensenyament i del Departament de Territori i Sostenibilitat:
- Escola Maria Montessori - 2008
- Institut l'Estatut - 2008
- Escola Nostra Senyora de Montserrat - 2010
- Escola Rivo Rubeo - 2010
- Escola 25 de setembre - 2010
- Institut Duc de Montblanc - 2011
- Col·legi Regina Carmeli - 2012
- Escola Mossèn Cinto Verdaguer - 2014
- Col·legi Balmes - 2016
- Institut J. V. Foix - 2017
Agendes i calendaris escolars del medi ambient i el desenvolupament
L’Agenda Escolar Europea del Medi Ambient i el Desenvolupament és un recurs d’educació ambiental adreçat a joves estudiants de secundària. Conté els apartats característics d’una agenda escolar qualsevulla, amb la particularitat que al llarg del curs s’inclouen continguts relacionats amb la sostenibilitat, en forma d’activitats o informacions setmanals diverses. Tot, amb l’objectiu de donar a conèixer entre l’alumnat els conceptes del desenvolupament sostenible i estimular i promoure conductes ambientalment responsables i de respecte vers el medi.
Els calendaris escolars del medi ambient es relacionen íntimament amb les agendes, amb la diferència que, en aquest cas, s'adrecen a alumnes de primària. Tenen un format de paret, i estan pensats per ser penjats a l’aula. Com en els seus parents propers (les agendes), incorporen continguts d’educació ambiental, relacionats, cada curs, amb una temàtica en concret. També inclouen informació sobre diades internacionals i d’interès ambiental.
La Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Rubí, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, ofereixen les agendes i els calendaris a les escoles i instituts que ho sol·licitin.