Compostatge casolà

Activitats per tornar a la terra: horts, vinya i compostatge pel Dia de la Terra

Tallers i accions per fomentar l’horticultura urbana, el cultiu de la vinya i la valorització de l'orgànica per fer compost

En el marc de la celebració del Dia de la Terra, diversos espais de la ciutat acolliran propostes que conviden la ciutadania a tornar a la terra i a tenir cura del medi ambient a través d’accions quotidianes.

El divendres 25 d’abril, el projecte Plantem barri proposa una acció col·lectiva al barri de les Torres per enjardinar espais comuns, fomentant el respecte pels espais verds compartits, en col·laboració amb la finca Font del Ferro i l'Escola Montessori.
 

Tallers i activitats per conèixer el món de l'horticultura i la vinya

L’hort urbà serà protagonista el dissabte 26 d’abril amb el taller Tècniques i secrets per cultivar el teu hort urbà, on les persones participants aprendran trucs pràctics per fer créixer un hort en espais reduïts.

El mateix dia, també es podrà conèixer la història i el valor del paisatge agrícola local a través de l’activitat La vinya de Cal Patilles. A Rubí, vinyes velles i bon vi, una visita guiada per la vinya amb el Josep Maria Carrera de Cal Patilles descobrint quines tasques agrícoles s'hi realitzen durant l'any fins a produir-ne vi 100% rubinenc.
 

La Fira del Dia de la Terra

Com ja és tradició, el mateix dissabte 26 d’abril tindrà lloc la Fira del Dia de la Terra a la plaça Pearson i la plaça Nova Estació, on s’oferiran activitats divertides i educatives per a tota la família. 

Els visitants podran participar en el joc cooperatiu TROS, l’aventura pagesa, aprendre a construir un hotel d’insectes o crear el seu propi mini-hivernacle amb materials senzills. També s’hi realitzaran tallers per sembrar llavors de plantes culinàries i s’hi podrà recollir compost, un adob natural per les plantes que és el resultat de la transformació de les restes orgàniques que llencem al contenidor marró.
  

Formacions sobre compostatge

L’Ajuntament també ofereix dues formacions específiques sobre compostatge: el 29 d’abril, la ciutadania podrà aprofundir en el vermicompostatge, una tècnica per transformar els teus residus orgànics en un adob ric i natural amb l’ajuda de les llombrius vermelles; i el 30 d’abril, amb una sessió sobre compostatge casolà, pensada per reutilitzar els residus orgànics per fer adob pel jardí o l’hort.

Amb aquesta programació, la ciutat posa en valor la relació directa amb la terra i les pràctiques que contribueixen a una vida més saludable i sostenible.