Visita les masies de Rubí
Amb motiu del Dia de la Terra pots visitar masies de Rubí en diferents formats
Les masies de Rubí recullen la imatge del passat agrícola i de la vida a pagès en un entorn rural de la nostra ciutat. Vinculades al treball del camp, i moltes d’elles relacionades amb la vinya, al llarg dels anys s’han mantingut dempeus i han transformat els seus usos adaptant-se a nous temps sense deixar la característica estructura de cases pairals.
En el marc de la programació del Dia de la Terra pots visitar-ne algunes en diferents formats d’activitats: visites guiades, cursos de cuina, dibuixants, coneixent projectes de recuperació de patrimoni…
El dissabte 21 d’abril vine amb el teu material favorit a passar-ho bé dibuixant la masia de Ca n’Alzamora. Coneixerem la història d’aquesta masia construïda al s.XIII de la mà de l'amfitrió, en Pere Mas, que farà una petita introducció als i les dibuixants sobre les característiques principals i més emblemàtiques de la masia.
El dilluns 22 i el dimecres 24 d’abril podràs gaudir de l’hort de Can Ramoneda a la cuina del restaurant L’Artesana i de la croqueteria Umami. L’activitat comptarà amb una explicació sobre els orígens de la masia i la transformació d’aquesta fins l’actualitat. Participarem d’una visita al seu hort i dos cursos de cuina d’aprofitament alimentari amb productes de l’hort de la masia, i de la mà de dos dels cuiners més exquisits de la ciutat.
El dissabte 27 d’abril la masia de Can Xercavins obre les seves portes per poder visitar el seu entorn i interior en dos visites. La masia encara conserva vinyes, horts i camps de conreu. Durant la visita podrem conèixer el passat vinícola a Rubí, la vida en aquestes llars durant el darrer segle, i com ha evolucionat el torrent de Can Xercavins amb el creixement de la ciutat. Hi haurà una tercera visita de la mà de l’Aula d’Extensió Universitària el proper diumenge 28 d’abril.
I el diumenge 28 d’abril al matí tenim una cita a la masia de Can Balasch on el projecte Més Arrels fa dos anys que recupera aquest espectacular patrimoni. Ens explicaran en què consisteix un projecte de masoveria i quines accions treballen per recuperar la masia, veurem la masia per dins i gaudirem del seu entorn. I a la tarda, la masia de Can Pi de la Serra rehabilitada el s. XVII, amb una gran vàlua arquitectònica pel fet que conserva molts dels seus elements originals destinats a l’aprofitament dels recursos naturals de la zona.
Inscripcions
Per participar a les visites a les masies cal inscripció prèvia clicant aquí o trucant al Telèfon Verd 900 130 130. La visita organitzada per l’Aula d’Extensió Universitària del dia 28 d’abril rep les inscripcions a través d'quest enllaç.