Fem un bon ús alimentari
Sabies que a Catalunya llencem cada any 40 kg d'aliments aprofitables per persona?
A banda de les pèrdues econòmiques individuals (es calcula que uns 112 € per persona i any), la pèrdua d'aquests aliments té associada un impacte ambiental, social i econòmic: l'anomenada petjada ecològica.
Combatre el malbaratament alimentari és més fàcil del que sembla!
Receptari de recapte
- Què en faig d'un plàtan tocat?
- Es poden cuinar les arrels de les cebes tendres?
- Com aprofito les restes d'un pollastre a l'ast?
Deixa't sorprendre per la resposta a aquestes preguntes i per moltes receptes més que tenen com a base treure el màxim profit dels aliments. Receptes senzilles però espectaculars compartides per rubinencs, rubinenques i establiments de restauració de la ciutat.
Clica aquí per descobrir-les!
Guia per a la prevenció de residus alimentaris
Descobreix tot el que cal saber a la nostra Guia per a la prevenció de residus alimentaris.
Vídeo receptes de recapte
Quatre establiments de restauració de la ciutat compromesos contra el malbaratament alimentari ens ensenyen alguns trucs per aprofitar els aliments:
Restaurant ecològic La Popular
Pakora de carbassó, patata, ceba i albergínia amb salsa de tomàquet
Restaurant L'Artesana
Xampinyons farcits, bombes d'arròs i dim sum de galta rostida
Umami, croquetes i més
La cassola, plats cuinats
Amanida Cèsar i mussaka de pollastre