El seu record a Rubí
Plaça de Neus Català i Pallejà
Al juliol de 2019, el Ple municipal va acordar canviar el nom de la plaça Nova de Les Torres pel de Neus Català i Pallejà. Aquest seria el primer reconeixement a l’espai públic a l'activista, que va viure més de vint anys en un pis d'aquesta plaça.
El canvi es va fer oficial el 8 de maig de 2021, amb la col·locació de la placa i la celebració d'un emotiu acte d'homenatge al Celler ─va tenir lloc en aquest espai a causa de la pandèmia─. La trobada va reunir les autoritats municipals de Rubí i dels Guiamets, les dues poblacions catalanes on va residir Català, així com veïnat, amistats i representants d’entitats memorialistes, entre d’altres.
El 5 de febrer de 2022, coincidint amb el Dia Nacional de l’Exili i la Deportació, es va inaugurar en aquesta plaça un monòlit en record de la supervivent del camp de concentració de Ravensbrück. Al costat, s'hi va plantar una olivera dels Guiamets, símbol de la voluntat de tots dos municipis de mantenir viu per sempre el seu llegat.
Audiovisual "Neus Català, veïna de Rubí"
L'any 2021, l’Ajuntament de Rubí va produir un audiovisual que reviu l'empremta que va deixar Neus Català i Pallejà a les persones amb qui va conviure durant la seva estada a Rubí. A través de diversos testimonis, el treball recorre la figura de la militant, la seva trajectòria, així com la seva personalitat.
Es tracta d’un audiovisual impulsat des de la regidoria de Memòria Històrica (ara Memòria Democràtica) en què s'entrevista amistats, veïns i companys de partit de Neus Català i Pallejà, qui recorden la personalitat i la tasca que va dur a terme per recuperar la memòria democràtica.
Sala Neus Català
La sala d'actes d'ICV a Rubí, ubicada al carrer d’Ulloa 9, es va inaugurar oficialment amb el nom de Neus Català el 23 d’abril de 2009, amb la presència de la lluitadora republicana i expresonera del camp nazi de Ravensbrück, que es va encarregar de destapar la placa identificativa que duu el seu nom i que també homenatja totes les dones lluitadores contra el feixisme.
Des d’aleshores la sala, gestionada per la Comissió Cultural Sala Neus Català, treballa per construir un projecte participatiu, obert i cultural i acull exposicions, actes, presentacions i tot tipus d’activitats relacionades amb la lluita contra el feixisme i la recuperació de la memòria col·lectiva.
Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica i Democràtica
L'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica i Democràtica de Rubí Neus Català es va crear l’any 2007 en el seu honor i en homenatge a tots els catalans i catalanes que van lluitar per defensar les llibertats i la legitimitat republicana. a organitzarà en els propers mesos quatre xerrades centrades en la història local. Des de la seva creació l’entitat organitza conferències, xerrades, debats i exposicions sobre la Guerra Civil i el Franquisme.