Prevenció dels polls
Són de color grisenc, sense ales, fan uns dos mil·límetres de longitud i sobreviuen fins a trenta dies en una persona. Els ous, o llémenes, són blancs i encara més petits, gairebé com una escama de caspa i romanen més de dues setmanes. Són més fàcils de detectar en la línia del coll i darrere de les orelles.
Els polls són molt contagiosos i es reprodueixen ràpidament: cada femella posa entre cent i tres-cents ous que estan fortament adherits a la base del cabell. L'ou s'incuba entre set i deu dies i després es desenvolupa la larva.
El contacte proper o l'ús compartit d'efectes personals, com ara barrets o raspalls per al cabell, implica un risc de parasitosi. Els nens d'onze a tretze anys i les seves famílies adquireixen polls amb més freqüència (sense que això indiqui una manca d’higiene personal).
Per prevenir l’aparició de polls, cal que seguiu aquests consells:
- Raspallar i pentinar els cabells, dos o tres cops al dia.
- No compartir les pintes, els raspalls, les gorres i altres objectes propis.
- Netejar de forma adequada els raspalls i les pintes i els articles de roba amb aigua molt calenta. En cas de parasitosi, s'han de rentar amb el mateix preparat antiparasitari que els cabells.
- Rentar sempre el cap amb aigua i sabó dos o tres cops per setmana, com a mínim.
- No fer ús preventiu de productes insecticides en persones no parasitades.
- Si teniu polls, és necessari que ho comuniqueu al vostre entorn perquè comprovin si també en tenen i extremin les mesures preventives.