Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu obre la programació musical d’estiu amb el primer concert del Cicle d’Arrel L’actuació de la formació tradicional occitana Miràbel (19 h) anirà precedida d’un taller de dansa (18 h) https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ateneu obre la programació musical d’estiu amb el primer concert del Cicle d’Arrel

L’actuació de la formació tradicional occitana Miràbel (19 h) anirà precedida d’un taller de dansa (18 h)

Miràbel està integrat per Pol Aumedes, Ermengol Marcos Forniol i Joan Codina Vila (foto: Miràbel).
Miràbel està integrat per Pol Aumedes, Ermengol Marcos Forniol i Joan Codina Vila (foto: Miràbel)

L’Ateneu Municipal de Rubí inicia aquest divendres la seva programació d’estiu amb un concert a càrrec de la formació de música tradicional occitana Miràbel. El recital s’inclou al Cicle d’Arrel i, com totes les actuacions que tindran lloc aquest mes de juliol, es farà als jardins de l’equipament i convidarà el públic a ballar.

Miràbel és un grup vallesà que vol mostrar al públic part de la diversitat musical d’Occitània a través de cançons i danses, des de les tonades més tradicionals fins a les cançons d’autor que hi han deixat marca. Els seus components són: Pol Aumedes Morell, veu i acordió diatònic; Ermengol Marcos Forniol, violí i veu; i Joan Codina Vila, pifre, pandereta i veu.

Aquest divendres a les 18 h, Miràbel oferiran un taller de danses occitanes i, a les 19 h, l’actuació musical.

El Cicle d’Arrel continuarà el 14 de juliol amb el grup Ballaveu, especialitzat en la interpretació del cançoner tradicional i popular català: balls plans del Pallars, jotes de l’Ebre, havaneres de l’Empordà i ballets i sardanes de la Catalunya interior, sense oblidar els balls de parella. El concert es farà a les 19 h.

La darrera sessió del cicle tindrà lloc el 21 de juliol a les 19 h i anirà a càrrec de l’intèrpret d’acordió diatònic Marc del Pino. El músic va iniciar-se en aquest instrument als 15 anys i suma ja tres dècades dedicades a ell, ja sigui en el context de la música tradicional o del jazz. És el dissenyador del sistema simètric, un sistema cromàtic i bisonor per a l’acordió diatònic.

   

Altres activitats

La música també serà present a la programació d’estiu de l’Ateneu amb una sessió del cicle Sala Clàssica protagonitzada pel Quartet Aisling, que interpretarà peces de Mozart i Schubert. Serà el 15 de juliol a les 19 h.

La creativitat també tindrà el seu espai habitual a la nova programació de l’Ateneu. Els dies 12 i 19 de juliol, hi haurà un taller de modelatge de figures de fang adreçat al públic adult per al qual ja s’han exhaurit les places.

Els infants també seran cridats a expressar-se a través de diverses propostes. Després del taller Artefactes voladors. Juguem amb el geni de Leonardo, celebrat aquesta setmana, es farà l’activitat Papers esquinçats. Experimentem amb el dibuix, l’11 de juliol a les 18.30 h. Les inscripcions ja s’han exhaurit.

A més, s’han programat dues sessions de teatre familiar per a les quals cal inscripció prèvia: Contes reciclats, el 13 de juliol a les 19 h; i Contes del mar de la pirata Camallarga, el 20 de juliol a les 19 h.

La programació d’estiu de l’Ateneu es completa amb la projecció del documental Entre el libro y la espada el 28 de juliol a les 19 h, i dues exposicions: Músics de Pepe Farrés, que es tanca aquest divendres; i Indestructibles, amb fotografies d’Alfons Rodríguez i textos de Xavier Aldekoa, que serà a l’equipament del 10 al 21 de juliol.