El Consell de la Infància i l’Adolescència presenta propostes relacionades amb el medi ambient als Pressupostos Participatius 2021
L’òrgan de representació dels nens i nenes i les persones joves de la ciutat s’ha reunit aquest dijous de manera presencial per primer cop en més d’un any
El Consell de la Infància i l’Adolescència s’ha reunit aquest dijous en sessió plenària al Castell. Presidida per l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, la sessió s’ha pogut fer de manera presencial per primer cop en un any i mig i ha servit per donar la benvinguda presencialment als nous consellers i conselleres de 5è de primària que fins ara només havien pogut assistir a les trobades de manera telemàtica. L’alcaldessa ha agraït l’esforç dels i les membres del Consell que han treballat telemàticament durant tot el curs. “En nom propi i de la ciutat, us agraeixo el compromís que heu demostrat durant tot aquest temps i, si m’ho permeteu, també voldria que aquest agraïment arribés a les tutores i tutors que durant el curs us han donat espai a classe per poder explicar i recollir propostes dels vostres companys i companyes”, ha dit l’alcaldessa.
Durant la sessió plenària, els consellers i conselleres han presentat a l’alcaldessa les propostes treballades en el marc dels Pressupostos Participatius infantils de 2021. A través dels Pressupostos Participatius, la ciutadania decideix com s’inverteixen 300.000 euros del pressupost municipal. Aquesta quantitat es divideix en dues partides: 250.000 euros que es destinen a la ciutadania de més de 16 anys i els 50.000 restants que decideixen els infants i joves a través del Consell. Així, els consellers i conselleres han treballat i votat diferents propostes durant el curs, totes relacionades amb el medi ambient i emmarcades en les activitats de sensibilització del projecte ImPACTE Jove/Verd. “Us vull felicitar per la vostra implicació al projecte ImPACTE Jove/Verd. [...] En totes les sessions, ens heu demostrat que no us quedeu al marge de la lluita per frenar el canvi climàtic, que us hi impliqueu activament. El fet que les vostres propostes per als pressupostos participatius d’aquest any tinguin a veure amb el medi ambient i el nostre entorn natural ens ho demostra”, ha conclòs l’alcaldessa.
La proposta Activar la riera i connectar aquest espai com a zona verda de l'entorn amb el centre de Rubí ha estat la proposta més votada pels i les membres del Consell del total de set projectes que s’han recollit durant el curs: Activar la riera, Reduir el consum d’energia a l’espai públic, Increment de la biodiversitat al centre, Millora del reciclatge al casc urbà, Millora del confort de les zones verdes, Renaturalitzar els carrers del centre i Reforçar la xarxa verda d’itineraris de la ciutat. Un grup de sis consellers i conselleres han presentat les propostes a l’alcaldessa i als membres de l’equip de govern. Prèviament, totes les propostes s’havien treballat tècnicament amb personal municipal de Parcs i Jardins, Rubí brilla, Projectes Urbans i Medi ambient. A partir d’ara, la proposta guanyadora s’estudiarà tècnicament per comprovar-ne la viabilitat.
El sessió plenària s’ha tancat amb el lliurament a tots i totes les membres del Consell d’un joc de taula en fusta, un certificat d’agraïment per la seva participació, implicació i compromís i una planta, gentilesa de la Font del Ferro.