Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Esbart Dansaire dedica la ballada del Dia Internacional de la Dansa al seu centenari Gairebé 3.000 nens i nenes han ballat davant les seves famílies a la Rambla del Ferrocarril, l’era de Ca n’Oriol i l’amfiteatre del Castell https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Esbart Dansaire dedica la ballada del Dia Internacional de la Dansa al seu centenari

Gairebé 3.000 nens i nenes han ballat davant les seves famílies a la Rambla del Ferrocarril, l’era de Ca n’Oriol i l’amfiteatre del Castell

La Rambla del Ferrocarril s’ha omplert de dansa (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La Rambla del Ferrocarril s’ha omplert de dansa (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’alumnat de primer a quart de primària de gairebé totes les escoles de Rubí ha participat aquest dimecres a la tradicional ballada dels centres educatius amb motiu del Dia Internacional de la Dansa, que es commemora el 29 d’abril. L’acte, organitzat per l’Esbart Dansaire de Rubí amb la col·laboració de l’Ajuntament, s’ha dedicat al centenari de l’Esbart. Com l’any passat, els balladors i balladores han actuat en tres espais de manera simultània: la rambla del Ferrocarril, l’era de Ca n’Oriol i l’amfiteatre del Castell. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i altres membres de l’equip de govern han acompanyat les famílies des dels tres escenaris urbans.

Els nens i nenes de primer i segon de primària han interpretat el Ball de la civada, el Ball de cascavells de Cardona i una cançó del musical El petit Príncep. L’alumnat de tercer i quart han fet el ball de l’Indiot, el Ball de Bastons Rigodons i el tema Abril. L’espectacle ha culminat amb el ball de Gitanes.

Abans de la ballada s’ha fet lectura d’un missatge de l’Esbart per recordar que l’entitat celebra enguany el seu centenari: “Sempre ha estat ballant, i fent ballar, des del món tradicional però amb la mà oberta a tota mena de formes de ball, sempre fent gaudir a partir dels espectacles que ha anat creant, sempre fent una tasca de recuperació, recreació i creació de danses a partir del patrimoni material i immaterial que ha arribat fins als nostres dies, sempre fent una tasca de difusió, per donar a conèixer la nostra cultura arreu del món i també al nostre país, sempre fent una tasca pedagògica a partir de la dansa d’arrel tradicional, aquesta és precisament la que ens porta avui aquí on 2.800 dels gairebé 7000 nens i nenes que fan dansa tradicional a la nostra ciutat convertiran aquest espai en una festa del moviment”.

Objectius de Desenvolupament sostenible