Rubí està present un any més a l’Smart City Expo World Congress
L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, hi ha presentat el sistema de gestió municipal assistida per ordinador, conegut com a GMAO Rubí
L’Ajuntament de Rubí ha presentat l’aplicatiu de gestió municipal assistida per ordinador (GMAO Rubí) aquest dimecres a l’Smart City Expo World Congress, el gran esdeveniment dedicat a les ciutats intel·ligents i les solucions urbanes. Rubí ha estat un dels dos municipis escollits per la Diputació de Barcelona, juntament amb Terrassa, per tractar en el marc d’una conferència les eines digitals per a la millora de la gestió urbana.
GMAO són les sigles de Gestió de manteniment assistit per ordinador, un sistema que ajuda a les organitzacions amb una gran quantitat de gestions a planificar, seguir, mesurar i optimitzar digitalment totes les activitats derivades del manteniment. Gràcies a aquest aplicatiu, el Consistori pot ser més àgil en la resposta i també dotar de traçabilitat tots els processos.
Tal com ha assegurat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, des de l’Ajuntament “vam idear la manera de donar una resposta ràpida, eficaç, integrada i multicanal a la recepció d’incidències a la via pública per part de la ciutadania, que vol corroborar amb els impostos que paga que la ciutat llueix”.
A banda de les incidències que fa arribar la ciutadania ─a través de l’app Rubí Ciutat, de les AQS (acrònim d’avisos, queixes i suggeriments) o fruit de la interlocució dels polítics amb la població, també s’han incorporat aquelles que detecten els inspectors i inspectores municipals.
L’aplicatiu permet classificar i prioritzar les demandes i una comunicació directa i ràpida, ja que s’ha ideat un sistema de respostes automatitzades que permeten una interlocució permanent amb la ciutadania.
“Possiblement l’aspecte tecnològic més innovador del nostre GMAO és que incorpora intel·ligència artificial que facilita la distribució i priorització automàtica de les sol·licituds que ens arriben”, ha explicat l’alcaldessa. Segons Ana María Martínez Martínez, “es tracta d’un sistema intel·ligent que va aprenent a mesura que va resolent incidències. A mida que vagi rebent més informació, s’anirà afinant encara més”.
Un altre element clau és la integració amb el Sistema d’Informació Geogràfica propi (GIS), que permet geo-referenciar les actuacions i facilitar la millor ruta perquè els serveis municipals puguin desplaçar-se fins al lloc on s’ha produït la incidència.