Es reprèn l’activitat dels espais expositius amb una mostra del taller d’Anna Tamayo
L’Antiga Estació exposa des d’aquest dijous un recull de pintures que reten homenatge de la pintora nord-americana Georgia O’Keeffe
L’Espai Expositiu Antiga Estació acull fins al 23 d’octubre una mostra d’homenatge a la pintora nord-americana Georgia O’Keeffe a càrrec de l’alumnat del taller d’art d’Anna Tamayo Ymbert. L’exposició reuneix disset d’obres que recreen l’estil i els temes més recurrents d’una de les principals representants de l’art occidental del segle XX.
La inauguració de la mostra col·lectiva ha reunit aquest dijous els autors i autores de les pintures, l’artista Anna Tamayo Ymbert i el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón. L’edil ha destacat l’elecció de Georgia O’Keeffe com a font d’inspiració: “Malauradament, la figura de les dones en el món de l’art s’ha amagat moltes vegades. Aquesta artista molt reconeguda del segle XX, que va combinar diferents estils, era una bona excusa per treballar amb l’alumnat del taller”.
L’exposició dedicada a Georgia O’Keeffe és una de les mostres periòdiques que promou la pintora Anna Tamayo Ymbert amb l’alumnat del seu taller. Aquestes exposicions, que es van iniciar el 2015, se centren de manera monogràfica en algun artista o estil, que les persones participants reinterpreten a partir del seu propi punt de vista i dels coneixements que han adquirit al taller de pintura. A la inauguració d’aquest dijous, Tamayo ha expressat la seva satisfacció per com s’ha plasmat aquesta feina a la mostra de l’Antiga Estació.
Georgia O’Keeffe (1887-1986) va cultivar un art molt personal on confluïen la tradició indígena americana, el modernisme, l’abstracció, l’art déco i el surrealisme. Després d’entrar en contacte amb el cercle artístic de Nova York i conèixer les avantguardes, O’Keeffe va consolidar el seu propi llenguatge, on les flors de gran format són les grans protagonistes. Aquest motiu, amb clara simbologia eròtica, va prendre un sentit feminista en mans de l’artista, just quan aquest moviment començava a prendre força. La nord-americana també és reconeguda per les seves pintures d’ossos, gratacels i paisatges i subjectes del sud-oest dels Estats Units. Durant la seva llarga trajectòria, va produir més de 2.000 obres d’art.
Noves exposicions al MMUC i l’Aula Cultural
La resta d’espais expositius de la ciutat també són a punt d’estrenar noves propostes. El 15 de setembre, la rubinenca Carme Llop presentarà a l’Aula Cultural un recull de les seves pintures paisatgístiques. La mostra es podrà visitar fins al 29 d’octubre. I el Museu Municipal Castell (MMUC) obrirà el 16 de setembre Resistents i deportades, una exposició produïda per l'associació Amical de Mauthausen amb la col·laboració de la Unió Europea, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, que rememora la història de la resistència i la deportació femenines durant l’holocaust. La mostra serà oberta fins al 22 de desembre.